Mentorordning for unge klatrere

Mentorordningen er for unge klatrere  i alderen 16 – 25 år som under veiledning  av kvalifiserte mentorer, blir med ut  over en lengre periode for å klatre. Mentorene er erfarne klatrere med instruktørutdanning fra NF-systemet eller tilsvarende. Med ukentlige samlinger gjennom høsten og våren får deltakerne tid og anledning til å lære håndverket, bli godt kjent med hverandre, mentorene og klatrefeltene i regionen, samt at de utvikler seg som klatrere under kyndig veiledning.

 Deltakerne må selv  stille med  vanlig klatreutstyr (sele, sko, taubrems) og klatrehjelm hvis du har, resterende utstyr får deltakerne låne av klubben. Gjennom de ukentlige øktene blir deltakerne innviet i mange av aspektene rundt naturlig sikret klatring; fra plassering av sikringer og valg av utstyr helt frem til etikk, væremåte og ferdsel i naturen. Målet er at deltakerne skal bli trygge på naturlig sikrede klatreruter.

Vi ønsker at ordningen skal skape et større miljø for yngre personer som er interesserte i fjellklatring og at flere får øynene opp for klatring på naturlige sikringer. Rogaland har  flere gode felt som gir ulike utfordringer for klatring på egen kiler på alle nivå.

Det vil bli avholdt til sammen ti samlinger i og rundt Stavanger.  Etter endt periode ønsker vi at deltakerne har  dannet en selvstendig gruppe som fortsetter på egenhånd, og som etter hvert kan være ressurspersoner som vil bidra tilbake i miljøet.

Praktisk info:

  • Du må være mellom 16-25 år
  • Du må ha Brattkort.
  • Du må ha klatret selvstendig på led i minimum 1 år, gjerne utendørs
  • Du må skrive hvorfor du ønsker å være med på mentorordningen
  • Du må være medlem av Bratte Rogalands Venner
  • Pris: 1000,- kr

Samlingene foregår over ettermiddager og helgedager. Det er planlagt  fire samlinger i løpet av September og oktober,  og 6 samlinger våren 2022.  Klatring vil foregå ettermiddag/kveld, primært mandager eller onsdager.  I tillegg kommer to helger.

Høres dette ut som noe for deg? Send inn en kort søknad hvor du forteller litt om deg selv, klatreerfaringen din og motivasjonen din for å delta i ordningen. 

Søknadsfrist for 2021 er 1. juli og oppstart er i september 2021. Det vil i år være plass til 6 deltakere på gruppen. Søknad sendes til post@brv.no

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen SR-bank.