Brattkort

Brattkort er innført av Norges klatreforbund i samarbeid med klatrevegger over hele landet. Brattkort gjelder (sammen med betalt inngang til klatreveggen) som adgangsbevis ved alle klatreanlegg som deltar i ordningen.

imgres

Ved å ta Brattkort kan klatrerne dokumentere at de har skaffet seg nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne bruke klatreveggene på en sikker måte. Det er også det naturlige første skritt i retning å klatre ute.

Innhold: Kurset tar i hovedsak for seg at deltakerne skal lære seg å benytte tau, sele og taubrems på en hensiktsmessig måte, samt lære gode sikkerhetsrutiner og håndverket med å sikre hverandre på tau slik at en kan drive med tauklatring inne. Klatring har et risikopotensiale, og ved å lære seg de metodene som dekkes i dette kurset er målet å minimere risiko såpass at en kan utøve sporten på en tryggere måte. 

Vi setter opp brattkortkurs i Storhaughallen fra tid til annen. Se under for datoer, pris og påmelding.

«Jeg må gi skryt for et fantastisk kurs. Instruktørene var utrolig dyktige, grundige, observante og hjelpsomme. Jeg tror alle som var med på kurset hadde en veldig kjekk og lærerik helg.»
– Deltaker på BRVs brattkortkurs, vår 2022

Informasjon:
Alder: Deltagere må ha fylt 13 år innen siste kursdag. Deltakere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset (skriftlig, tas med på kurset og vises til instruktør).
Krav til erfaring: ingen
Krav til ferdighet: normal fysisk form
Tider: Lørdag 10:30-15:30, søndag 11:30-16:30
Sted: Storhaughallen (Søre Ramsvigvei 30, 4015 Stavanger)

Kurset tar 10 timer, pluss noe egentrening i etterkant av kurset. Kurset i seg selv vil være fem timer på lørdag, og fem timer på søndag. Bruk komfortable klær for god bevegelighet, og ta med nok mat og drikke.

 
Vi har maks 12 plasser per kurs. Storhaughallen sine garderober er tildelt andre formål så skifte og dusjing gjøres hjemme. Vi holder klatreutstyr på kurset, men ta gjerne med eget om du har.
 
Priser:
AlderPris medlem av BRVPris ikke medlem
13 år tom 17 år1100 kr1500 kr
18+1200 kr1600 kr

Vi følger bransjenormen med at egentrening skal praktiseres i etterkant av kurset før brattkortprøven tas for å få brattkortet. Brattkortprøven må tas hos en av de lokale tilbyderne når deltakeren selv måtte ønske det i etterkant av prøven. Mer informasjon om dette finner du lenger nede på siden. Som deltaker på et av våre kurs får du utdelt et egentreningskort som gir deg adgang til Sørmarka Arena, SiS sportssenter og Air på Forus for å drive egentrening i en toukersperiode før du tar brattkortprøven. 

Påmelding er bindende. Full refusjon skjer ved skriftlig avbestilling innen 3 uker før kurshelg, etter det må deltaker selv sørge for avbestillingsforsikring gjennom reiseforsikring eller kortselskap ved feks sykdom eller andre årsaker som forhindrer deltakelse. Les mer om dette i våre salgsvilkår her https://brv.no/salgsvilkar/

Påmelding:

2024

  • Ingen konkrete kurs satt opp

Tilbydere av brattkortprøven:

SiS Sportssenter:

  • Når: når det er klatrevakter der, som er mandager, tirsdager, torsdager og fredager mellom 17.30 og 20.30.
  • Pris: per 2022 – 150,- som betales ved ankomst i resepsjonen. Eventuell inngangsavgift kommer i tillegg for de som ikke er medlemmer. Her har BRV medlemmer rabattert drop-in på 110,-.
  • Kilde:  https://sissportssenter.no

Sørmarka Arena:

Air på Forus:

  • Når: mellom 16:00 og 20:00 tirsdager og torsdager.
  • Pris: per 2022 – 150,- for testen som betales ved ankomst i resepsjonen. Eventuell inngangsavgift kommer i tillegg for de som ikke er medlemmer. Drop-in koster 175,- (150,- for BRV medlemmer).  
  • Kilde:  https://airbybolder.no/

Bestilling av brattkortet:

Selve kortet må du bestille hos Norges Klatreforbund (NKF)/Brattkompetanse.no etter at prøven er bestått, uavhengig av hvor du har tatt brattkortprøven. Det tilkommer da et administrasjonsgebyr fra NKF på 200 kroner (som kommer utenom kursavgiften). Det gjøres her https://brattkompetanse.no/auth/registrering Mer info om denne registreringen får du av instruktør når du har bestått prøven.