Brattkort

Brattkort er innført av Norges klatreforbund i samarbeid med klatrevegger over hele landet. Brattkort gjelder (sammen med betalt inngang til klatreveggen) som adgangsbevis ved alle klatreanlegg som deltar i ordningen.

imgres

Ved å ta Brattkort kan klatrerne dokumentere at de har skaffet seg nok kunnskaper og sikringsferdigheter til å kunne bruke klatreveggene på en sikker måte. Det er også det naturlige første skritt i retning å klatre ute.

Vi setter opp brattkortkurs i Storhaughallen jevnlig. Se under for datoer, pris og påmelding.

Informasjon:
Alder: Deltagere må ha fylt 13 år innen siste kursdag. Deltakere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset (skriftlig, tas med på kurset og vises til instruktør).
Krav til erfaring: ingen
Krav til ferdighet: normal fysisk form
Tider: Lørdag 10:30-15:30, søndag 11:30-16:30
Sted: Storhaughallen (Søre Ramsvigvei 30, 4015 Stavanger)

Kurset tar 10 timer, pluss noe egentrening i etterkant av kurset. Kurset i seg selv vil være fem timer på en lørdag, og fem timer på en søndag. Bruk komfortable klær for god bevegelighet, og ta med mat og drikke.

 
Vi har maks 12 plasser per kurs. Storhaughallen sine garderober er tildelt andre formål så skifte og dusjing gjøres hjemme. Vi holder utstyr på kurset.
 
Priser:
AlderPris medlem av BRVPris ikke medlem
13 år tom 17 år1000 kr1400 kr
18+1100 kr1500 kr

Vi følger bransjenormen med at egentrening skal praktiseres i etterkant av kurset før brattkortprøven tas for å få brattkortet. Brattkortprøven må tas hos en av de lokale tilbyderne når deltakeren selv måtte ønske det i etterkant av prøven. Mer informasjon om dette finner du lenger nede på siden.

Påmelding er bindende. Deltaker må selv sørge for avbestillingsforsikring, gjennom reiseforsikring eller kortselskap. Denne gjelder ved sykdom eller andre årsaker som forhindrer deltakelse. Les mer om våre salgsvilkår her https://brv.no/salgsvilkar/

Påmelding:
  • TBA

Tilbydere av brattkortprøven:

SiS Sportssenter:

  • Når: når det er klatrevakter der, som er mandager, tirsdager, torsdager og fredager mellom 17.30 og 20.30.
  • Pris: 150,- som betales ved ankomst i resepsjonen. Eventuell inngangsavgift kommer i tillegg for de som ikke er medlemmer.  Drop-in koster 70,- for studenter på UiS eller BI Stavanger, 110,- for utenbys- og utenlandsstudenter og 175,- for ikke-studenter. 
  • Kilde:  https://sissportssenter.no/treningstilbud/brattkort/

Sørmarka Arena:

Bestilling av brattkortet:

Selve kortet må du bestille hos Norges Klatreforbund (NKF)/Brattkompetanse.no etter at prøven er bestått, uavhengig av hvor du har tatt brattkortprøven. Det tilkommer da et administrasjonsgebyr på 200 kroner (som kommer utenom kursavgiften). Det gjøres her https://brattkompetanse.no/auth/registrering Mer info om denne registreringen får du av instruktør når du har bestått prøven.