Salg av Klippeklatring i Rogaland til butikker

Den nye Rogalandsføreren inneholder nær 900 klipperuter i en av landets beste klatreregioner, i tillegg til historikk og kuriosa. Engelsk innledning gjør den også lettbrukt for utlendinger som vil klatre i Norge.

Nyttige fakta:

  • Veiledende utsalgspris: kr 349,-,
  • Føreren er bare til salgs gjennom butikker (bortsett fra spesialordninger for klubbens egne medlemmer).
  • BRV betaler porto ved kjøp av over 20 førere.

Ta kontakt med BRV på post@brv.no for ytterligere detaljer.


Litt om klatring i Rogaland

Klatring i Rogaland byr på mange varierte opplevelser fra de klassiske vertikale og svakt overhengende veggene på Dale og Bersagel med sine fingertunge ruter på små lister og teknisk fotarbeid, til de bratte og bicepstunge klippene som Sirekrok og Snøveggen. Distriktet har også blitt et populært mål for buldring i løpet av de senere årene, med mange kvalitetsfelt kun en kort kjøretur fra Stavanger. Sammen med storveggene, isklatring og de uendelige mulighetene for naturlig sikrede ruter er fylket rett og slett et mekka for klatrere.

Rogalandsklatring har sin plass i norsk klatrehistorie. Robert Caspersens Fryktelig i Tvil på Planet Ø i Hunnedalen fra 1998 er denførste ruten med grad 9+ i Norge. Lenge var det antatt at Norges første rute med grad 9- var Håkon Hansens Stimulator på Dale, men etter 20 år ble Alv Borges Kvantespranget fra 1987 endelig repetert og graden bekreftet som en “solid” 9-, Norges aller første.