Barne- og ungdomsgrupper

Dette er et tilbud til barn og ungdom som har lyst til å lære seg å klatre på en trygg måte.

Gruppene vil være under ledelse av klatreinstruktører. Her har en mulighet for å lære seg å klatre sikkert, videreutvikle klatringen for de som har klatret en del før, og ikke minst bli kjent med andre ungdommer i ett inkluderende og godt sosialt miljø i en frisk og tøff sport.

Gruppene følger skoleåret, og går fra august og frem til desember, deretter fra januar til mai.

Spørsmål angående barne- og ungdomsgruppene sendes til kurs@brv.no.

Barnegrupper

5-8 år

Vi fokuserer først og fremst på trygghet og sikkerhet i buldreveggen. Trening består av lek som tar sikte på å øve opp balanse og styrke samt fallteknikk. Her kreves ikke eget utstyr, og BRV vil så langt det er mulig tilby klatresko i ulike størrelser. Husk varme klær da veggen er åpen ut mot ishallen.
Mandager 17:15-18:15

8-11 år

Foruten fokus på trygghet og sikkerhet vil barna også få prøve seg på ruter av ulik vanskelighetsgrad i buldreveggen og tauveggen. Avhengig av ferdighetsnivå, vil vi prøve å dele gruppen inn slik at både nybegynnere og de mer erfarne vil få et tilbud. Vi anbefaler at barna etterhvert anskaffer klatreutstyr. Primært foregår treningene i buldreveggen, men vi tar også turen innom tauveggen. Ved fylte 12 år, kan barna gå over til gruppene som tar brattkort og gir muligheter til å tilbringe mer tid i tauveggen.
Tirsdager 17:15-18:15

Ungdomsgrupper

I tillegg til treningstider arrangeres det to ungdomskonkurranser per sesong samt en tur eller uteklatring i slutten av mai (værforbehold). Av hensyn til sikkerheten er det 12 års aldersgrense på alle ungdomsgrupper. Ungdomsgruppene får låne klatreutstyr på treningene.

Nybegynnere (fra 12 år)

Ingen erfaring eller forkunnskaper er nødvendig. Hovedmålet med dette kurset er å fullføre Brattkort-testen slik at en er i stand til å klatre sikkert og selvstendig i tauveggen.
Mandager 17:00-19:00

Videregående (13 år m/ledkort)

Dette er for deg som har klatret/sikret litt før og har Brattkort.

Tirsdager 17:00-19:00
Onsdager 17:00-19:00

 Satsingsgruppa

Dette er for deg som har klatret mye og sikter mot konkurranse og videreutvikling. Opptak til denne gruppen tas gjennom hovedtrener og trener for satsingsgruppa.

Mandager 18:00-19:30
Torsdager 17:00-19:00

Paraklatring – klatring for ungdom med funksjonsnedsettelse (12 – 16 år)

Plass til 6 ungdommer med én forelder.
Foreldre deltar på et Topptaukurs, mens ungdommene klatrer.
Oppmøte ved kursklatreveggen.

Onsdager 17:00-19:00

Påmelding

Av erfaring vet vi at det er stort press på disse gruppene og det kan være vanskelig å finne plass til alle. Vi vil komme med tilbakemelding til alle innen 31. desember.